Farmecul evenimentelor în aer liber

Ceremoniile în aer liber au un farmec aparte. Nimic nu se compară cu celebrarea momentelor unice în mijlocul naturii, printre copaci și verdeață, cu un lac cu lebede în apropiere. Totuși, pentru organizarea lor e nevoie de multă muncă, mai ales dacă vrem să iasă impecabil.

Pentru că la Flonta avem cadrul perfect pentru astfel de evenimente, vrem să îți vorbim despre posibilitățile pe care le ai la noi și despre lucrurile cărora ar trebui să le acorzi atentie atunci când alegi o astfel de ceremonie.

 

Pe pontonul Flonta, nu trebuie să ții cont de capriciile vremii

La Flonta, posibilitățile sunt variate:
Optiunea pe care ți-o recomandăm este aceea a ceremoniei pe pontonul de cununii din inima lacului, care poate fi decorat așa cum ai visat mereu. Ceremonia se poate ține înăuntru, capacitatea acestuia fiind de 80 de persoane, iar apoi vă puteți bucura de aerul verii pe ponton sau în grădina de pe malul lacului. Pontonul ajunge la 40 m în inima lacului și oferă o experiență inedită pentru un astfel de eveniment.

Sau poți face ceremonia direct în grădină, chiar pe malul lacului. Aici ai parte de umbra salvatoare a sălciilor, în cazul în care perioada aleasă este foarte călduroasă. Aici, îți recomandăm să le oferi, totuși, invitaților tăi, apă rece la discreție și eventual evantaie. ☺
Poate chiar ventilatoare sau stropitoare pe margini. Dacă le pui la dispoziție și cremă cu protecție solară, îți vei uimi invitații cu grija de care dai dovadă față de ei.

 

Asigură-te că ai un plan de back-up

Dacă alegi să faci ceremonia în grădină, ai nevoie și de o soluție de rezervă, cu ajutorul organizatorilor, în cazul în care vremea te va surprinde.
Desigur, în cazul în care alegi să faci ceremonia pe ponton, nu vei avea nevoie de un plan de rezervă, e simplu. ☺

 

Sistem de sonorizare pentru exterior

Asigură-te că toată lumea aude ceremonia. Ar fi ideal să poți folosi un sistem audio cu microfoane care se pot prinde cu clipsuri la preot/oficiant și la miri.

 

Alegerea decorațiunilor

Decorațiuni: cu siguranță locul ales este deja frumos, însă va trebui să completezi decorul natural cu câteva flori legate de scaune sau așezate printre ele, niște arcade frumoase, împodobite cu flori sau, dacă preferi, baloane cu heliu. Se mai pot pune plăcuțe cu diverse mesaje obiecte decorative în ton cu tematica aleasă. Gama de decorațiuni este foarte diversă, te poți inspira și din galeria noastră de pe site. În plus, îți recomandăm Pinterest, unde vei găsi extrem de multe idei frumoase și care mai de care mai creative.

 

Meniu adecvat evenimentelor în aer liber

Ar fi bine să ai în vedere ca meniul să fie potrivit pentru afară: preparate adecvate unui eveniment în aer liber, care nu se alterează ușor, mâncăruri care pot rămâne proaspete și atrăgătoare în aceste condiții.

Băuturile, de asemenea, trebuie să fie în ton cu vremea caldă: puteți alege diverse variante de ceai rece, limonade, sucuri de fructe, punch-uri sau cocktail-uri răcoroase.

Toate acestea, la Flonta le găsești pe terasă, unde meniul cu mâncăuri și băuturi este adecvat pentru outdoor și unde poți să le oferi invitaților tăi o masă într-un spațiu elegant și totodată extrem de relaxant.

 

Evitarea neplăcerilor verii

Poți evita neplăcerea muștelor sau a țânțarilor care inevitabil apar vara, având la îndemână câteva lumânări cu citronella sau felinare speciale împotriva lor.

De asemenea, e bine să ai în vedere momentul zilei în care se oficiază ceremonia: orientarea razelor de soare în timpul ceremoniei, pentru a putea așeza totul astfel încât să nu vă bată soarele în ochi vouă și invitaților voștri. Sau, dacă alegeți un moment la apus de soare, acesta să fie chiar în fața voastră, să profitați la maxim de farmecul lui.

 

Îmbrăcăminte și încălțăminte adecvate

Pantofi potriviți: tocurile ascuțite nu sunt recomandate în iarbă, iar asta e bine să le comunici și invitatelor tale, îți vor fi recunoscătoare! ☺

 

Proceduri pentru tipul de ceremonie

În primul rând, ce fel de ceremonie vrei în aer liber? Civilă sau religioasă? Sau poate ambele?
Pentru cea civilă, e nevoie să depui o cerere în prealabil la Casa Căsătoriilor. Pentru cele religioase, depinde de religie. Preoții ortodocși refuză oficierea ceremoniilor în aer liber, dar alte religii sunt mai permisive în acest sens.

Ai, deci, informații și câteva variante deosebit de atrăgătoare, mai ai nevoie doar de inspirație și spor maxim!

 

Cu drag,
Echipa Flonta.