De unde începi în alegerea florilor?

În primul rând, nu uita că atunci când alegi flori, la fel ca, de altfel, toate decorațiunile pentru nuntă, este o alegere personală. Nu există corect sau greșit, doar ceea ce te reprezintă și ceea ce nu te reprezintă. Înainte de a începe să enumerăm pașii necesari pentru ca alegerea florilor să fie o plăcere și nu o corvoadă, vrem să îți spunem 2 lucruri importante:

  • Într-o nuntă, florile e bine să reprezinte o pată de culoare. Să vină armonios în completarea întregului tablou al ei și nu să reprezinte piesa principală (căci piesa principală sunteți voi: tu și viitorul tău soț).
  • Buna poziționare a florilor este extrem de importantă. Alege locul lor în așa fel încât să fie integrate în cele mai importante momente ale nunții și să le regăsești în fotografiile cele mai reprezentative.

flori masa prezidiu Crystal

 

Iată câțiva pași de urmat pentru a simplifica procesul de alegere al florilor. Nu e un subiect simplu, paleta de alegeri fiind foarte diversă:

 

1. Stabilește un buget pentru flori

Florile vor reprezenta o bună parte din bugetul alocat nunții, de aceea e important să știi ce factori pot influența prețul lor:

  • Florile reprezentative anotimpului în care vei avea nunta sunt mult mai ieftine decât cele care înfloresc într-o altă perioadă a anului. De exemplu, bujorii, preferații mireselor, au o perioadă destul de scurtă de înflorire, în luna mai, în rest prețul lor fiind foarte ridicat.
  • Florile naturale sunt mai scumpe decât cele artificiale. Poate ești reticentă la ideea de flori artificiale, însă au ajuns să le imite atât de bine pe cele naturale, chiar și la atingere, încât au câștigat mult teren și devin tot mai folosite în decorațiunile de nuntă. Ele pot fi de mătase sau de hârtie. Pe lângă prețul mai redus comparativ cu al celor naturale, au câteva avantaje importante față de acestea: nu vei avea emoții dacă rezistă bine sau nu la temperaturi ridicate, de-a lungul întregii nunți; nu depind de anotimp, în cazul în care ai o anumită preferință, pentru o anumită floare sau culoare și, nu în ultimul rând, nu provoacă alergii. 🙂

Un alt lucru pe care îl poți face să te încadrezi într-un buget acceptabil la capitolul flori este de a utiliza florile mai scumpe, de tipul bujorilor, orhideelor sau crinilor, doar pe alocuri. Ca piese centrale. Pe lângă ele, se pot folosi alte flori mai ieftine și verdeață, care să vină în completare și să scoată în evidență floarea ta preferată.

De asemenea, nu e nevoie să încarci spațiul inutil cu flori, ci ele să fie așezate în locuri strategice, vizibile. Pe masă, de exemplu, e important să fie destul de joase sau suficient de înalte ca să nu acopere vizibilitatea invitaților, aceștia să nu fie deranjați de ele dacă vor să stea de vorbă între ei.

Poți reutiliza florile de la biserică: aranjamentele de la biserică pot fi folosite și la recepție. Trebuie doar să te organizezi foarte bine, să poată fi transportate și realizate în așa fel încât să le poți potrivi frumos în ambele locuri.

 

2. Strânge informații și inspirație

Adună poze, caută pe Pinterest și în fotografii, albume de nuntă, exemple de aranjamente care îți plac. Fă-ți o idee cât mai clară legată de ceea ce îți place sau nu îți place: flori, culori, forme și stiluri. Discută și arată-i toate acestea florarului tău, ajutându-l să înțeleagă ce așteptări ai.

Idei frumoase de aranjamente florale poți găsi și în galeriile de poze de pe paginile sălilor noastre de evenimente, Lakeside și Crystal Ballroom, dar și pe pagina dedicată pontonului unde aranjamentele sunt cu adevărat deosebite.

 

3. Găsește florarul potrivit

E foarte important să poți discuta deschis despre ceea ce își dorești cu persoana care îți va crea aranjamentele florale. Contează mult să primești propuneri creative, conforme cerințelor și stilului tău și al nunții tale. Cere recomandări, fă câteva vizite, stai de vorbă și vei găsi pe cineva cu care să fii pe aceeași lungime de undă.

 

4. Integrează florile în stilul nunții tale

Indiferent dacă ai o anumită temă sau nu pentru nuntă, cu siguranță ai un stil preferat. Alegerea florilor trebuie să țină cont de acesta și să îl reprezinte. De exemplu, pentru o nuntă glamour poți alege aranjamente voluminoase de orhidee pe sfeșnice de cristal. Pentru o nuntă romantică, aranjamente de trandafiri sau bujori în nuanțe pastelate, iar pentru o nuntă vintage, flori simple, mici, cu multă verdeață, așezate pe suporturi creative de lemn natural.

decor flori Crystal

De asemenea, florile trebuie să se integreze în stilul locului unde vor fi așezate: în biserică trebuie să fie destul de voluminoase și în contrast cu culorile ei, ca să fie vizibile în încăperile largi și înalte ale acesteia. La recepția nunții, să completeze stilul sălii sau grădinii alese, prin culori complementare și printr-un stil asemănător.

Ține cont de faptul că florile pe care le alegi vor da tonul nunții tale. Crinii albi sau calele sunt extrem de elegante și clasice, în timp ce gerberele în culori puternice sunt jucăușe și îndrăznețe.

 

5. Începe cu alegerea buchetului miresei

Buchetul miresei este cel mai important când vine vorba de flori și dă tonul tuturor celorlalte aranjamente florale. El trebuie ales în funcție de stilul și culoarea rochiei: pentru o rochie albă, clasică, pot fi alese foarte multe culori, dar parcă un buchet alb cu multă verdeață este cel mai frumos în acest caz. O rochie amplă are nevoie de un buchet amplu, pentru a fi pusă în evidență, o rochie mai simplă, un buchet mai mic și la fel de simplu. O rochie sofisticată are nevoie de un buchet care să țină pasul, în culori complementare. 🙂 Florile colorate se potrivesc cel mai bine cu rochiile de culoarea fildeșului.

buchet flori mireasa

Credit foto: WestMedia

De-abia apoi alegi buchetele domnișoarelor de onoare, cele pentru biserică, pentru masa mirilor și a invitaților, pentru intrarea în sala nunții și orice alte locuri pe care le-ai ales ca fiind importante pentru tine și nunta ta.

Aranjamentele florale îți exprimă stilul și creativitatea

Florile sunt parte din nunta ta și acest lucru trebuie să reiasă din fiecare detaliu. Nu sunt doar frumoase și necesare, dar îți exprimă stilul personal și creativitatea. Acordă acestei părți atenția cuvenită și nu ezita să alegi doar ceea ce te reprezintă.

Nu uita: fii creativă!

 

Cu drag,

Echipa Flonta